Miljöaktivister skitar ner

Det är inte bara eliterna som skitar ner jorden genom att flyga privatplan till klimatmötet i Köpenhamn. Också miljöaktivisterna ute på gatorna förorenar och skitar ner. Lokaltidningar i Köpenhamn skriver att extra gatustädare måste anlitas för att städa upp all skit som miljöaktivisterna sprider omkring sig, rapporterar Svenska Dagbladet i Det toleranta Danmark ställer upp när demonstranterna grisar ner:

Det krävdes 30 extra gatustädare för att rensa upp efter lördagens stora klimatdemonstration, skriver Köpenhamns gratistidning Urban.
”Det var främst plakat, banderoller, flygblad och pappmuggar. Men vi hittade också kullersten och tandskydd”, säger kommunens renhållningschef Claus Robl.
”I princip är det arrangörens uppgift. Men attityden är tyvärr så att när man är färdig så lämnar man kvar det som man inte ska använda mer, oavsett om det är skyltar eller pizzakartonger”.

Vad säger detta? Aktivisterna skiter i miljön. Det handlar om makt. Makt att få bestämma över andra. Och om koketterande. Man vill framstå som så mycket bättre än andra, även om man sanneligen inte är det.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen