Demokraterna kan tappa Obamas och Bidens senatsplatser

Det är inte bara i Sverige regeringspartier har problem i opinionen. Demokratiska partiet ligger risigt till och nu skriver Washington Times att partiet kan förlora de senatsplatser som presidenten och vicepresidenten hade fram till segervalet 2008, Polls show Dems might lose Obama, Biden Senate seats:

President Obama and Vicepresident Joe Biden kommer inte att stå på valsedlarna i nästa års val, men deras tidigare senatsmandat gör det och i båda fallen är det nu helt jämt eller en republikansk övervikt.

Samtidigt fortsätter populariteten hos presidenten att sjunka, hos Rasmussen är han nere på 44 procent och hos Gallup har han stöd av 48 procent, alltså under det magiska 50 procentsstrecket som betyder att han har mindre än halva folket bakom sig.
Vad detta visar? Att i politik förändras allt alltid väldigt snabbt.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen