Köpenhamn: 1200 limos, 140 privatplan

Under FN:s klimatmöte i Köpenhamn kommer politiker och forskare att kräva uppoffringar av befolkningarna, men själva avser de inte att lägga om livsstil det minsta. Eliterna åker limousine och reser med privatplan, medan vi andra uppmanas att cykla och avstå från semesterresan.
Klimatmötet når därmed världsrekord i hyckleri.
Daily Telegraph rapporterar i Copenhagen climate summit: 1,200 limos, 140 private planes:

Copenhagen is preparing for the climate change summit that will produce as much carbon dioxide as a town the size of Middlesbrough [eller Uppsala].

Så länge inte politikerna, diplomaterna och forskarna själva gör några uppoffringar tycker jag banne mig inte att några andra har någon som helst moralisk plikt att underkasta sig tvagelskjortan.
Låt oss se dessa etablissemang gå före och börja. Varför inte Al Gore? På detta sätt kan vi i konkret handling se hur oroliga, allvarliga och seriösa de är om klimatet, egentligen. Eller om det bara är ett sätt för politiker att finna nya vägar att ta makten ifrån människor och piska dem till underkastelse. För kommunisterna handlade det om planekonomi. Nu handlar det om klimatpolitik.
Kommunisterna hävdade jämlikhet, men levde själva som kungar. Dagens politiker babblar om miljöhänsyn, men skitar själva ner mer än några andra genom sitt jetset-leverne.
Tacka faan för att man blir misstänksam.
Nu börjar dock kritiska röster att höras, som fysikprofessor Kjell Aleklett i DN-Debatt idag: FN:s framtidsscenarier för klimatet är rena fantasier.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen