Friska sjukskrivna kontra svårt sjuka

De senaste veckornas turbulens beror på att Försäkringskassan inte gör sitt jobb. Man har visat att man inte klarar av att skilja de svårt sjuka som ska ha sjukersättning från dem som inte är sjuka men som kvitterar ut sjukersättning istället för att vara registrerade som arbetslösa eller gå tillbaka till jobbet.
Det är denna sammanblandning som gjort att Sverige i sjukskrivningsstatistiken blivit världens sjukaste land. Bara de som på allvar hävdar att det är sant kan vara emot de ändringar som regeringen vidtagit.
I Svenska Dagbladet refererar man gårdagens riksdagsdebatt i ledaren, Vem är det som hycklar?

Antingen har S en jobblinje, och då hycklar de i kritiken mot nya sjukförsäkringen. Eller så är deras kritik ärligt menad, men då hycklar de om att de har en jobblinje.

Jag hoppas och tror att svenska folket ser igenom oppositionens sol och vårande. Man kan inte både vara för generösa sjukskrivningsregler och samtidigt påstå att man vill värna Sveriges välstånd genom att folk arbetar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen