Vänstern vädjar till avundsjukan

I Barometern kommenterar Per Dahl LO-utspelet om att ”klyftorna ökar”, De fattigaste har blivit 15 procent rikare:

[V]i skulle kunna ha flod av rubriker kring den fullkomligt sanna och helt oomstridda nyheten ”Hurra, de fattigaste har på 16 år blivit 15 procent rikare!” Så bra! Det visar vilket välstånd som en fungerande marknadsekonomi skapar! Låt oss se till att den fungerar bättre, så att den kan skapa ännu mer välstånd.
I stället vänder vänsterns spinndoktorer diskussionen till att handla om inkomstskillnader. Vems problem är det att ”de rikaste” blivit 88 procent rikare? Ingens. För det är inget problem. Låt oss glädjas, för det innebär ju att de använder pengarna till något, genererar jobb och arbetsinkomster åt andra.
Eller är avundsjukan så stark i Sverige att bitterheten över att rika blir rikare väger tyngre än glädjen över att fattiga blir rikare?

Skillnaden mellan blocken är att de borgerliga genom flitighet vill utveckla vårt välstånd, allt medan att de rödgröna vädjar till avundsjukan.
Gissa vilket som skapar en bättre framtid!
P.S.
Dessutom kan man ifrågasätta LO:s hela budskap: ‘Klyftorna’ ökar inte alls.
P.P.S.
Och en läsare tipsar om det här utdraget från brittiska parlamentet när premiärminister Margaret Thatcher 22 november 1990 svarar på anklagelser om att hon, just det, ökat klyftorna sedan 1979. Hennes svar:

— Människor i alla inkomstnivåer har fått det bättre sedan 1979. Det som ledamoten säger är att han hellre ser de fattiga fattigare, om de rika vore mindre rika. På det sättet kommer vi aldrig att skapa välstånd.

httpv://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw
Järnladyn är oslagbar! Hon visar på ett pedagogiskt och slagfärdigt sätt att ”klyftor” inte är det viktiga, utan att de som tjänar minst tjänar mer.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen