Bloggar ger konsumentmakt

Johan Ingerö tar upp ett fall med minst sagt dålig kundservice, där kunden använder sin blogg för att avslöja rötägg i mäklarbranschen, Det är yttrandefriheten, dumbom:

Johan Folin, bloggande centerpartist, har skrivit om sina erfarenheter av mäklarfirman Husera, som tydligen har gjort ett riktigt dåligt jobb i samband med en affär. Bland annat har den ansvariga mäklaren skällt och SMS:at diverse otidigheter till säljarna i det aktuella fallet. Messen är sparade och en av utskällningarna spelades in på mobiltelefon, så Folin får sägas vara rätt välklädd på fötterna.
Huseras reaktion på Johan Folins bloggpost får sägas höra till de mer autistiska; i stället för att be om ursäkt har de kontaktat Mäklarsamfundet, vars vd Jeanette Gustafsdotter kontaktar Johan Folin och hotar honom med polisanmälan om han inte genast tar bort sin kritik mot Husera.

Charlie Weimers lägger i sin blogg till, Makten glider informationens grindvakter ur händerna:

Ingerö skriver om demokratiseringen av nyhetsflödet och de nya informationskanalernas genomslagskraft utifrån mäklarbyrån Husera och deras bemötande […] Bara det faktum att företagets agerande får stå som exempel för att makten glider informationens grindvakter ur händerna, kan troligtvis uppskattas som negativ PR i mångmiljonklassen för Husera.

Ja, den som på nätet söker på Husera kommer att finna hur inkompetent de agerar. Och jag vill här och nu varna folk från att använda ett sådant skitföretag — gå till konkurrent istället. Och vad håller Mäklarsamfundet på med? Här är ju uppslag för grävande journalistik.
I en öppen och fri ekonomi kan dåliga aktörer avslöjas, kunderna varnas, och verksamheten därmed förlora intäkter och gå omkull. Det kallas kreativ förstörelse när man talar med Joseph Schumpeter. Marknaden ger kunderna makten att rensa ut skräpet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen