Småföretagarnas värsta gissel

Alla storföretag har börjat som små. Det är ur ett livskraftigt näringsliv med många små bolag som framtidens stora företag kan växa fram. Så, vad är de största hindren för dessa företag, som numera också socialdemokrater och miljöpartister säger sig vilja värna? E24 rapporterar i Småföretagarens gissel:

Lagen om anställningsskydd, kollektivavtalsfrågor och semesterregler är det mest irriterande inslaget i företagandet, hävdar branschorganisationen Företagarna. Detta är resultatet av en enkät där medlemmarna fått tycka till om tillvaron. Moms, arbetsgivareavgifter och skatteregler kommer hack i häl i enkäten som besvarades av 2 000 medlemmar.

Det är en klok sammanvägning. Det märks att det är småföretagare som svarat.
Nu har politikerna bara att svara på vad de tänker göra för att få bort eller ordentligt lindra dessa gissel för småföretagarnas vardag.
Det vore synnerligen intressant att höra varje parti reagera på enkätsvaren…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, , , , )

Rulla till toppen