Saab har gjort sitt

När kraven återigen förs fram om statligt stöd för att rädda de hotade jobben i Trollhättan är det tid att vakna. Saab har varit ett förlustbringande företag i mer än ett årtionde.
Att en internationell lågkonjunktur blir dödsstöten är inget märkligt. Svenska Dagbladet lyfter fram röster som säger just så, läsarkommentarer på SvD.se, Läsarna om avblåst Saab-affär:

”Det vore oansvarigt och omoraliskt att använda våra, svenska folkets, skattepengar för att försöka rädda Saab Automobil”, skriver Arbetande skattebetalare och får medhåll av signaturen Marcus:
”Saab är ett företag som inte gått med vinst på en massa år. Varför skulle vi riskera skattebetalarnas pengar på att stötta privata företag som inte fungerar? Sverige plöjde ner massa miljarder i varvs- och tekoindustrin på 70-talet till ingen nytta. Det bara fördröjde det oundvikliga”, skriver han.

Det är naturligtvis tråkigt att Saab inte kan sälja bilar, men om det är så ska staten absolut inte gå in och hålla företaget under armarna med skattebetalarnas pengar. Då är läge för att andra företag utveckas och tar tillvara det kunnande och erfarenheter inom verkstadsindustri som finns i Trollhättan.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen