Climategate har inte motbevisats

Genom att hacka sig in på datorer på University of East Anglia i England har en stor mängd mejl mellan världens klimatforskare avslöjats, liksom en hel del opublicerade dokument. Och det hela utvecklar sig till en häpnadsväckande skandal, som börjat gå under namnet “Climategate”.
Varför? Korrespondensen avslöjar hur falsk och korrumperad klimatforskningen är.
Daily Telegraph skriver i Climategate: the final nail in the coffin of ‘Anthropogenic Global Warming’?:

När man läser dessa filer — inklusive 1.079 mejl och 72 dokument — förstår man varför [forskarna] föredrog att hålla dem hemliga. Som kolumnisten Andrew Bolt i Herald Sun sagt, den här skandalen kan bli “den största i modern vetenskap”. Vad dessa mejl, om de är autentiska, visar kan summeras med följade:
Konspierationer, missvisande och överdrivna uppvärmningsdata, möjliga olaglig förstörelse av ovälkommen information, organiserat motstånd mot upptäckter, manipulation av data, privata medgivande om felaktiga uttalande till pressen och mycket mer.

Flera av mina läsare undrar varför jag inte skrivit om Climategate, men det finns, tyvärr som alltid i internetsammanhang, en risk för att alltihop är påhittat, att den “hackade” datainformationen inte är autentisk utan förfalskad.
Men nu har många dagar gått och materialet har inte dementerats. De som kan klimatforskning menar att språket och termerna som används i mejlen är avancerade och mycket svåra att förfalska.
Därför börjar det bli dags att ta upp innehållet. Och ställa frågan: hur falska är klimatlarmen? Hur mycket har vetenskapen förvrängts i politiskt korrekt riktning?
Den största skandalen är att vetenskapliga institutioner ägnar sig åt bedrägeri och förfalskning. Det undergräver trovärdigheten till all vetenskaplig forskning.
Amerikanske senatorn James Inhofe kräver nu offentliga förhör, Inhofe to call for hearing into CRU, U.N. climate change research.
Det är dags för världens samlade forskarelit att agera mot politiserad klimatforskning och fördöma den. Eller är alla forskare i världen numera så korrumperade att de skriver under på vilka resultat som helst som ger dem statliga anslag?
Och nu kan inte svenska massmedia tiga om den här skandalen längre. De som gör det deltar aktivt i ett klimatbedrägeri.
Eller som KTH-professorn Peter Stilbs skriver på Second Opinion: Varför tiger svenska medier om klimatforskningsfusket?
Se mer: Herald Sun i Climategate latest, New York Times i Hacked E-Mail Is New Fodder for Climate Dispute, Washington Post i Stolen e-mails reveal venomous feelings toward skeptics, Wall Street Journal i Climate Emails Stoke Debate, Aftonbladet i Skandalen sprider sig, Världen idag i Tid att ompröva klimatpolitiken.
Bloggar om skandalen: HAX, EdwardssonClimate Scam, (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen