Rinkebybo värvad av al-Qaida

Per Gudmundson har studerat dokument som beslagtagits av amerikanska trupper vid räder mot al-Qaida-fästen vid Iraks gräns mot Syrien och funnit svensk koppling, rapporterar Nyheterna24 i Svensk värvades av al-Qaida:

En svensk man från Rinkeby har värvats av al-Qaida i Irak. Det avslöjar journalisten Per Gudmundson i senaste numret av tidskriften Neo – som når handeln i morgon, onsdag. Det är det andra kända fallet där en svensk har anslutit sig till terrornätverket.

Se också Gudmundsons blogg, Hustrun bekräftar: svenske Abu Mua’az tog värvning i al Qaida och hon delar mannens åsikter och handlingar — alltså mord på ”otrogna”:

– Ni kallar det för terrorism, men det är inte alls terrorism. En muslim som har suttit i Sverige och mått dåligt är att amerikanerna bombar sönder muslimer som inte kan försvara sig själva, har rest på sig från sin dator och rest dit för att hjälpa sina bröder och systrar. Det är vad min man har gjort. Och sedan om ni vill kalla det för en terrorhandling, det är upp till er, men så ser inte jag det, och så ser inte min make det heller.

En fråga man kan ställa sig är när hon och hennes gelikar ”reser på sig” och ”hjälper” till att döda svenska otrogna i islams namn. Enligt al-Qaida har vi västerlänningar bara ett val: konvertera till islam eller dö.
När ska svensk samhällsdebatt ta dessa uttryck för barbarism på allvar?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen