Republikanerna åter USA:s största parti

Så sent som i somras ledde demokratiska partiet i USA med 50 procent mot 44 procent för republikanerna i Gallups mätningar.
Men vinden har vänt. Nu säger 48 procent av väljarna att de ska rösta på republikanerna, mot 44 procent för demokraterna. Det rapporterar Gallup i Republicans Edge Ahead of Democrats in 2010 Vote.
Därmed bekräftar Gallup numera mätningar från Rasmussen som hela hösten givit ett övertag för republikanerna. Senast var ledningen 43 procent mot 37 procent för demokraterna, rapporterar Rasmussen i Republicans Jump to Six-Point Lead on Generic Ballot.
Barack Obama och hans parti har inte klarat den ekonomiska krisen lika bra som regeringar i Europa. Där har ofta sittande borgerliga regeringar stärkt sin ställning i opinionen, som Merkel i Tyskland och Reinfeldt i Sverige.
(Andra intressanta bloggar om , , , ,)

Rulla till toppen