C vill sänka skatterna mer

Inför Centerpartiets förtroenderåd 25 november lägger partistyrelsen fram förslag om ett femte steg för jobbskatteavdraget, rapporterar Dagens Industri i C — det nya skattesänkarpartiet:

Centern vill sänka inkomstskatterna med ytterligare runt 20 miljarder kronor. Partiet tar nu över Moderaternas gamla roll som mesta skattesänkarparti inom alliansen. […]
Centerpartiet ska driva förslaget i förhandlingarna med övriga alliansen. Därmed tar Centern också ledningen i skattesänkarligan.
“Ja. Vi tror att det är nödvändigt för att klara konkurrenskraften och välfärden”, säger Jörgen Johansson, som sitter i riksdagens skatteutskott.

En riktig strategi. Vi medborgare är vuxna nog att kunna göra våra egna prioriteringar av vad vi behöver använda våra inkomster till. Politikerna kan inte längre tillgodose de allt mer skilda önskemål som människor har.
Det är helt enkelt tid att upphäva det förmynderi som höga inkomstskatter betyder. Högskattestaten har främst skickat tillbaka skattepengarna till dem som betalade dem. Omfördelningen mellan människor är en mycket liten del av skattetrycket.
Den delen ska vi ha kvar, liksom de skatter som går till försvar, polis, rättsväsende och andra kärnuppgifter för staten. Men allt annat jox som Socialdemokraterna lagt under staten och politiken måste flyttas tillbaka till de enskilda medborgarna att bestämma över.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen