Miljöparitet Socialisterna

När det gäller sjukvården är Miljöpartiet inget socialliberalt mittenparti, det skriver landstingsrådet Gustav Andersson (C) tillsammans med Per Ankersjö (C) och Kerstin Lundgren (C) på DN-Debatt idag, MP långt till vänster om S.
Det är något av en paradox att liberaler i storstaden lockas av Miljöpartiet, eftersom just i storstan är miljöpartisterna synnerligen vänstervridna:

Bland annat slår Miljöpartiet fast att alla akutsjukhus ”ska ägas och drivas i egen regi”. Det innebär att man i likhet med Vänsterpartiet kommer att kräva att S:t Görans akutsjukhus ska återgå i landstingets regi om det blir ett majoritetsskifte. Mot bakgrund av att Capio S:t Göran är mycket välfungerande och kan redovisa både nöjda patienter, nöjd personal och intressant nytänkande i vårdens kultur och organisation är det en radikal förändring som egentligen enbart kan motiveras från en socialistisk ideologisk ståndpunkt.
När Miljöpartiet nationellt pratar om bättre företagarvillkor går man i Stockholms län till val på att inga vårdverksamheter ska kunna gå med vinst till sina ägare […] Med detta slår man fast en betydligt mer rigid syn än Socialdemokraternas.

I Stockholm brukar Socialdemokrater, i likhet med stadens invånare, vara mer liberala än i övriga landet. Men med MP är det tvärtom, de är mest vänster i stan.
Det är något som socialliberaler verkligen borde tänka över, innan de ger bort sina liberala röster till planekonomiska aktivister.
Se mer i bloggarna: Per Ankersjö, Gustav Andersson. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen