Internationell solidaritet inget för S, V, MP

Olof Palme-centrets chef Jens Orback vädjar, uppenbarligen förgäves, om att S, MP och V inte ska ge upp och låta talibanerna vinna, Det är nu Afghanistan behöver vårt stöd:

Nu och för lång tid framöver måste vi bistå afghanerna med utvecklingsstöd och statsbyggnad, men också med säkerhet. Det är lika svårt som den är viktigt. Utan omvärldens närvaro i landet – både civilt och militärt – kommer folket, särskilt kvinnor och barn, att få det utomordentligt svårt. Det vet afghanerna, som har erfarenhet av vad som händer när den för tillfället starke får bestämma.

Men i riksdagen krattar oppositionen för att kunna smita ut ur Afghanistan med svansen mellan benen. Dagens Nyheter rapporterar ”S kräver översyn av framtida trupp” (ej online):

I det första alternativet ”bör vi påbörja ett ansvarfullt tillbakadragande av den svenska truppnärvaron” […]
— Det är uppenbart att det är det första alternativet som kommer att gälla, säger Miljöpartiets Per Gahrton som förhandlar med S och V om utrikespolitiken.

Så mycket för den internationella solidariteten för vänsterblocket. Det är bara tomma ord. Aldrig handling. Aldrig stöd när det hettar till. Aldrig på allvar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen