Att utse svensk EU-kommissionär

Helsingborgs Dagblad hävdar att det pågår ett Slagsmål i sandlådan:

Alliansen betraktar i stort sett frågan som sin egen och informerar oppositionen pliktskyldigast. Logiken på denna kant är att Socialdemokraterna högst suveränt har utsett de kommissionärer som Sverige haft [i 15 år].

Detta tycker tidningen är ”lätt löjligt”. De borgerliga borde bjuda in den socialdemokratiska oppositionen. Men hur kommer det sig att det alltid är borgarna som ska skänka makt till socialdemokraterna även när dessa röstats bort av väljarna? Socialdemokraterna ställs aldrig, när de regerar, inför krav att dela med sig av regeringsmakten till borgarna.
Varför kan inte journalister acceptera att folket har plockat bort Socialdemokraterna från makten?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen