Al Gore kan bli världens första klimatmiljadär

Det är inte fel att tjäna pengar. Om det sker på en fri och öppen marknad. Men vänsteraktivister som förre vicepresidenten i USA, Al Gore, gör det genom att driva en politisk agenda och få politikerna att använda statliga skattemedel i en viss politisk riktning som också råkar betyda att skattepengarna hamnar i bolag han själv är delägare i.
Denna profit skapas genom politiska krav, inte genom effektivitet och det gör den högst tvivelaktig. New York Times skriver i Gore’s Dual Role in Spotlight: Advocate and Investor:

Al Gore kan bli världens första “klimatmiljadär” (carbon billionaire) genom att profitera på den statliga politik han stöder och som innebär att mångmiljardbelopp satsas i företag som han själv investerat i.

Det här är ännu ett skäl att ifrågasätta utsagorna om global uppvärmning. Här finns stora pengar att tjäna för dem som skrämmer upp människor.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen