Thomas Boström (S) och vinst med förhinder

Det nya toppnamnet för Socialdemokratin i Stockholm, Thomas Bodström, utfrågades av radion om var han står i vinstfrågan. Det blev en förvirrad utläggning som Aftonbladet (S) driver kraftigt med, Vad menar du, Bodström?

På frågan om han håller med Carin Jämtin (S) när hon hävdar att ”de summor som aktieägare tar ut i vinst innebär en överföring av medel från välfärden till privata kapitalister” svarar Bodström:
”Nej, det är så här. Om man plundrar ett bolag så skapar det problem för bolaget.”
Aha. Vinstutdelningen är en sorts plundring.
Men Bodström fortsätter: ”Det viktiga är att man ska kunna ge en möjlighet till vinst och sen kan man då omsätta det på olika sätt i verksamheten”.
Och vinst är minsann inte något fult. Vem har påstått det? […]
Bodström som nyligen valts in i styrelsen för friskolebolaget Pysslingen AB kandiderar för Stockholms läns socialdemokrater i riksdagsvalet. Tydligen siktar han på att bli skolminister i en rödgrön regering.
Stackars Bodström. Han försöker att vara allas hjälte.

Rena karaktärsmordet. Och så talande för Socialdemokratins ambition att både försöka värva mittenväljare som inte är socialister och göra partiaktivisterna glada.
Så där kunde Socialdemokratin hålla på när man regerade på egen hand. Men nu ska man regera med Vänsterpartiet.
Det betyder att man inte längre kan stå som en åsna mellan hötapparna.
Man måste välja. Och har ju redan gjort det: man har valt bort mitten när man släpper in förra kommunistpartiet i värmen.
Den som vill belöna dem som utvecklar och förnyar — för det är just detta som vinst är — måste välja Alliansen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Rulla till toppen