Rödgröna vill höja skatterna

En sak är oppositionen överens om: skatterna ska höjas. Idag skriver man i debattartikel: ”vi har större skatteintäkter än regeringen”. Hur mycket vet vi inte, det kommer man att mörka. Och S-V-MP vet det knappast själva. Om de rödgröna skulle vinna valet vill varje parti få igenom sina statliga utgiftsökningar, vilket kommer att driva upp skattetrycket enormt.
Inte minst eftersom man till vänster älskar att höja skatterna, och avskyr att människor får mer i plånboken. Det jobbskatteavdrag som givit sjuksköterskor och lärare 1.500 kr mer i handen varje månad beskrivs så här i artikeln:

Regeringens skattesänkningspolitik har allvarligt förvärrat situationen för kommunerna och därmed kvaliteten i välfärden.

Om man har en sådan syn på skatter är det lätt att höja dem.
Och de tre partierna är inte eniga i sina skilda budgetförslag. Sundsvalls Tidning skriver i Tre partier tre vägar:

Tre olika partier, tre helt olika budgetförslag – så ser det ut då oppositionen i dag presenterar sina så kallade skuggbudgetar. Med bara lite drygt ett år kvar till valet hade många väljare säkert önskat en samstämmighet och ett gemensamt alternativ till den statsbudget som regeringen presenterade häromveckan. Så blir inte fallet.

Resultatet kommer, med all sannolikhet, att bli långt högre skattehöjningar än vad man vill medge. Vänsterpartiet vill ta tillbaka jobbskatteavdraget. Det betyder en kraftigt sänkt levnadsstandard för alla som arbetar. Allt medan de som lever på bidrag ska få sin standard rejält höjd.
Det ska åter bli olönsamt att arbeta.
Så lyder den rödgröna oppositionens mantra.
Jag hoppas att majoriteten av den väljarkåren inser att det leder till att Sverige kommer att falla än mer i välståndsligorna. De som vill behålla något av sin lön för mödan av arbete kan inte annat än rösta på Alliansen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rulla till toppen