Se upp för Bo Krogvig (S)

Bo Krogvig är något så ovanligt som en socialdemokrat som tar in intryck utifrån, inte minst från USA. Han är en rutinerad PR-man, som DN skriver idag. Eller PR-veteran som han kallas i Dagens Media. Han låg bakom valframgångarna 1994, då uppdraget också var att vinna regeringsmakten tillbaka till S. Den gången blev det dundersuccé.
Nu har Mona Sahlin engagerat honom som nästa års valgeneral. 
Makthavare.se intervjuar honom med anledning av det nya uppdraget, Hallå där Bo Krogvig:

Blir det dalmatinerhundar på 2010 års valaffischer nu?
— Tja, det återstår att se. Mycket har förändrats sen den tiden, bland annat är Dalmatien inte längre en del av en socialistisk republik. Jag vill bara säga det, eftersom många såg finansvalpen och dalmatinerhunden som borgerliga symboler. *skratt*

I jämförelse med de andra på Sveavägen 68 är Krigvig en stjärna. Det här är första gången Mona Sahlin vänder sig till någon med bevisad kompetens. Det visar hur desperat partiledningen är. Frågan är om man kommer att lyssna på hans råd.
För den här gången blir det mycket tuffare för S än 1994. Då lämnade de borgerliga walkover. Olof Johansson (C) och Bengt Westerberg (FP) önskade sig inget hellre än att få lämna över makten till Socialdemokraterna och Carl Bildt var väl redan mentalt ute i vida världen och sörjde inte heller att slippa tröskandet i Rosenbad. Westerberg talade öppet om att regera med S, men det var Johansson som bara 7 månader efter valet inledde ett nära S-C-samarbetet.
Den Allians som nu styr är genuint intresserad av att leda Sverige, att göra landet bättre och skapa goda villkor. Fredrik Reinfeldt är en maktpolitisk strateg som de borgerliga inte haft sedan Thorbjörn Fälldin. Dessutom fungerar samarbetet mellan Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund utmärkt. Utöver en god personkemi, så ser de på politiken på samma sätt — S, V och MP är motståndarna, inte varandra.
Så Krogvigs uppgift blir betydligt knepigare. Och som sagt, kommer medelmåttorna i partikansliet — och i MP och V — att lyssna på ett proffs med amerikanska influenser? Kulturkrocken kan bli svår.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen