Nytt skede för Obama: komikerna tar sig ton

Journalistkåren är fortfarande Obamas hejarklack, men komiker är inte lika lättledda. De ser igenom vackra ord och tolkar händelser för vad de är, inte utifrån vad de sägs vara.
Nu tvingas New York Times att rapportera att komikerna inte längre går i Obamas ledband, Another Fine Mess: Comics Whack Obama:

En annan avgörande förändring för president Obama utspelar sig i televisionens humoristiska salonger, som hittills i stort sett varit snälla mot honom. Nu blir skämten giftigare. Det blir inte längre vänliga slängar.
En iögonfallande episod inträffade 3 oktober då en sketch i ”Saturday Night Live” utspelade sig i Ovala rummet. Presidenten (spelad av Fred Armisen) försvarade sig mot kritiker som anklagat honom för [socialism]: ”Om ni tittar på vad jag gjort blir det väldigt tydligt vad jag åstadkommit hittills”, sa han. ”Och det är: ingenting. Nada!” […]
Obama har varit en gåta för komiker sedan han blev känd. Under presidentvalrörelsen brottades de med att hans lågmälda och självsäkra mannér inte gav något material att karikera. Utmaningen blev större därför att det är känsligt att driva med en svart kandidat.
Men de senaste dagarna kan visa sig vara illavarslande. I tisdags fortsatte Jon Stewart på temat ”ingenting gjort” i ”Daily Show”. […]
I torsdags skämtade Jay Leno om att ingen kan förvänta sig att presidenten ska fatta beslut om fler trupper till Afghanistan än på länge. ”Kom ihåg, det tog fem månader att bestämma sig för en hundvalp”, sa han.

Smekmånaden börjar ta slut.
Jag tycker lika illa om när en politiker okritiskt hyllas (Obama), som när en politiker i varje ögonblick kritiseras (Bush).
Varför ska alla springa som en skock får åt samma håll samtidigt? Demokrati mår bäst av en blandning av positiv och negativ kritik på det generella och övergripande planet.
Det är faktiskt ett skäl till att jag startade den här bloggen. Jag var så trött på att alla medier alltid rapporterade utifrån samma åsiktsspektra (vänster). Och så länge jag ser att det fortsätter vara så, finns skäl att driva en blogg som denna.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen