Nu kan S aldrig anklaga andra för SD-samarbete

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin har flera gånger sagt att hennes parti “aldrig någonsin, aldrig någonstans” ska samarbeta med Sverigedemokraterna. Men igår kväll röstade S och SD för gemensam linje.
Trelleborg Allehanda rapporterar i natt från fullmäktigemöte i Trelleborg, Avgifter lär skrotas:

Efter votering blev röstsiffrorna 29-22 för (S) och (SD:s) linje.

Här agerar alltså de två partierna gemensamt och tillsammans. Tidningen fortsätter:

Omröstningen föregicks av en mycket intensiv debatt. Inte minst på grund av att Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna hade samma åsikt i frågan.
– Det är ju märkligt att Mona Sahlin har sagt att Socialdemokraterna aldrig någonsin ska samarbeta med Sverigedemokraterna och att man sen ändå gör det i Trelleborg, menade Lars Hemzelius (FP).
Den åsikten delades inte av socialdemokratiska oppositionsrådet Catherine Persson.
– Det ni hör nu är ett mycket lågt exempel på retorik. Vi samarbetar inte med ett främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna. Däremot har de en vågmästarroll och då uppstår sådana här situationer, ansåg hon.

Den styrande borgerliga minoriteten begärde återremiss till nämnden, och så skedde eftersom det räcker med en tredjedel av fullmäktiges stöd för att ett ärende ska återremitteras.
Men nu står det alltså klart. Socialdemokraterna har inga som helst problem att samarbeta med, göra sig beroende av, räkna in röster från Sverigedemokraterna om det gynnar det egna partiet. Makten kommer först.
Från och med nu kan Mona Sahlin och andra socialdemokrater aldrig mer anklaga andra för att räkna in stöd från Sverigedemokraterna. Det är ju något man själv gör när man har chansen.
Det bevisades i Trelleborg igår kväll.
Se mer i bloggen: Ikväll går S och SD ihop mot Alliansen, eller? (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen