Ikväll går S och SD ihop mot Alliansen, eller?

Ikväll är det fullmäktigemöte i Trelleborg. Det har stort rikspolitiskt intresse. Då avgörs om Socialdemokraterna kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna för att fälla den borgerliga Alliansens förslag.
I juni beslutade Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Trelleborg att en måltidsavgift på 1 000 kr per termin ska införas på gymnasiet. Sverigedemokraterna överklagade beslutet, därför ska det upp i kommunfullmäktige ikväll. Allt tyder på att Socialdemokraterna kommer att gå ihop med, göra sig beroende av, räknar in och samarbeta med vågmästarpartiet Sverigedemokraterna för att fälla borgarnas förslag.
Om detta händer har Socialdemokraterna accepterat aktivt stöd av SD, eller rättare sagt S har slutit upp bakom SD-förslag. 
Mona Sahlin måste då sluta med sina hycklande angrepp på Alliansen och statsminister Fredrik Reinfeldt för det hypotetiska fall då man skulle kunna acceptera passivt stöd av SD i en misstroende- omröstning i riksdagen efter nästa val. Därtill hör att alternativet i en sådan omröstning är att Socialdemokraterna åter räknar med aktivt stöd av SD för att fälla regeringen.
Socialdemokraterna har i så fall ingen som helst moralisk rättfärdighet att läxa upp andra. Det är S som sätter sig med SD i knät.
Lägg också märke till att i Trelleborg har Alliansen inte tappat några mandat alls när Sverige- demokraterna vuxit. Deras mandat kommer i sin helhet på bekostnad av de rödgröna partierna, så till den grad att Vänsterpartiet har noll mandat.
Från vem kommer alltså SD:s röster? Någon?
Skälet till att bloggen tjatar om S+SD är att Mona Sahlin och hennes partistrateger försöker lura väljarkåren genom att på falska grunder anklaga Fredrik Reinfeldt för något han inte gör och samtidigt använda SD som verktyg för att slå sönder Alliansens fyrpartisamarbete. Sådant falskspel ska avslöjas.
Ikväll kan Sahlins apspel få ett dråpligt slut. Det är värt att uppmärksamma.
Se mer i Trelleborgs Allehanda: Ikväll ska det avgöras.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen