Går vi mot global nedkylning?

Köldrekord efter köldrekord slås runt om i världen denna månad. I Montana, USA, har man dag efter dag den senaste veckan slagit tidigare köldrekord med stor marginal, Western MT cold breaks records:

Vi har inte bara satt nya köldrekord, vi har slagit de gamla med råge. Nätternas lägsta temperaturer har legat på omkring -12° C de tre senaste mornarna i Missoula och det är åtminstone 6-7° C grader lägre än det gamla rekordet, varje morgon. Till det har vinden gjort kylan ytterligare
-12° C lägre under lördagen och söndagen.
På måndagmorgonen slogs rekord med -13° C uppmätt vid Missoulas flygplats, vilket slår det gamla rekordet som var på -5° C i oktober 2002.

I Europa rapporterar Österrike om historiskt tidigt snöfall, Early snow records set to be broken:

Österrikes städer förväntar sig att se de tidigaste snöfallen i historien idag, då arktisk vind blåser in över landet.
Josef Haselhofer vid Wiens meteorologiska institut (ZAMG) säger att den arktiska vinden troligen kommer att resultera i det första snötäcket i städer som Innsbruck och Salzburg, före 20 oktober vilket betyder historiskt rekord.

Från Kanada rapporteras, Cold snap grips Canada sets dozens of records again:

En köldknäpp över [Canada] innebär att en rad köldrekord har slagits, inklusive på Vancouvers internationella flygplats. Morgontemperaturen på 0,9 grader C var den lägst uppmätta temperaturen för 12 oktober sedan mätningarna startade.
”Vi har noterat uppemot 80 köldrekord under helgen i provincen Brittish Colombia”, sa Mark Madryga vid Kanadas meteorologiska institut på måndagen.

Också i Sverige är det ovanligt kallt, på gränsen till rekord, rapporterar SMHI:

Inledningen av oktober har varit ovanligt kall i Sverige. I Pajala nåddes -20° den 11 oktober […] Tidigaste datum för -20° eller lägre är 7 oktober 1949 (i Nattavaara).

Men hör vi något om kylan i nyheterna? Nej, det ligger inte i linje med den politiskt korrekta propagandan att vi har en katastrofalt snabb uppvärmning av klimatet…
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,, , )

Rulla till toppen