EU till Georgien: ni borde låtit er bli våldtagna!

Det är sorgligt att se hur Europeiska unionen inte förstår vad självförsvar är. Såväl i Sverige som i EU fördöms dem som blir utsatta för våld och har mage att försvara sig. Det gäller butiksägare som skjuter rånare och det gäller pappor som förvarar sina egna barn mot ligister i deras eget hem.
Det är fel att försvara sig! Det är makteliternas vidriga moral.
Samma moral läggs nu på det lilla landet Georgien när det försvarar sitt territorium mot ryska anspråk. Georgien gjorde fel som förvarade sig, i kriget för ett år sedan.
I Wall Street Journal och Atlantic Council summerar Marc Champion, EU: Georgia ’Triggered’ Russia’s Illegal Invasion:

Rapporten säger att det finns bevis på att reguljära ryska trupper liksom frivilliga och legosoldater hade gått in i Sydossetien i Georgien före det att konflikten startade. Men det var inte tillräckligt med trupper för att utgöra en invasion på natten mellan den 7 och 8 augusti 2008. Inte heller upptrappade attacker mot georgiska byar kunde rättfärdiga det Georgiens beslutet att attackera den sydossetiska huvudstaden, säger rapporten.

Detta är skitsnack! Varje land har rätt att försvara sitt territorium hur ”litet” angreppet från främmande makt än är. Skulle Sverige acceptera att ryska trupper började bränna byar i Norrland och döda lokalbefolkningen? Skulle försvarsmakten låta bli att svara? (Okej, vårt försvar är så nedrustat att det nog inte skulle kunna svara) Skulle Sverige inte ha rätt att köra ut inkräktarna?
Självklart har man det.
EU ursäktar med denna rapport invasioner.
Det är en dödligt livsfarligt agerande. Vad händer om Ryssland provocerar fram samma sorts konflikt med EU-land? Ska Eu då hålla tillbaka och låta Ryssland ta vad man vill ha?
Ja, det kan Kreml räkna med efter den här rapporten. Den demonstrerar en fruktansvärd pacifism som helt enkelt bjuder in våldsverkare att anfalla.
När ska vi i Europa slänga ut den här vidrigt självföraktande attityden?!
Istället för att klandra Georgien, borde EU göra en självrannsakan och utvärdera unionens tillkortakommanden.
Se mer: Europas ‘mjuka makt’ fiasko i mötet med Ryssland, Ett år efteråt: Georgien behöver stöd mot Ryssland.
(Andra intressanta bloggar om , , , ,, , , , , , , , , , )

Rulla till toppen