William Safire gav alltid vassa analyser

Ännu en av Amerikas riktiga tungviktare som politiska kommentatorer har gått bort, William Safire (1929-2009).
Ja! Så tänkte jag varje gång han var med i panelen i “Meet the Press”. Då blev det inget mengingslöst småprat. Man kunde räkna med djupa och insiktsfulla poänger om amerikansk politik. Han var lågmäld i sin framtoning, talade tyst, men alla andra höll käften för de visste att han hade något att säga. Och han kunde vara riktigt vass.
Anders Carlgren uppmärksammar Safire på svenska: Kolumnisternas kolumnist.
Och han hyllas från höger till vänster i internationella medier: Wall Street Journal i A competitor who had our back when we needed him, Guardian i Pulitzer prize-winning columnist William Safire dies, Fox News i Journalism’s Irreplaceable Loss, New York Times i On Safire, Politico i Word maven William Safire dies, Oakland Tribune i Wit, research and language were William Safire’s tools, BBC News i US columnist William Safire dies.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen