Därför tar vi striden i Afghanistan

Igår visade islamister vad de bekämpar: hundratals kvinnor och barn dödades i Peshawar i Pakistan när en bilbomb exploderade vid en marknad. Samma dag dödades sex hjälparbetare av ett självmordsattentat i Kabul, Afghanistan.
Kvinnor, barn och hjälparbetare. De är mål för talibanernas och al-Qaida.
Och till dessa vill Socialdemokrater som Tage G Pettersson lämna över makten. Har ”freds”-aktivisterna ingen skam i kroppen!? Har man ingen empati, ingen känsla för solidaritet? Har dessa afghaner och pakistanier inget människovärde alls? 
Den pacifistiska hållningen som gällde i väst sedan FN-högkvarterat bombades i Bagdad 2003 lyser än så länge med sin frånvaro. Inga ansvariga har sagt att man ska gå mördarna till mötes och dra tillbaka engagemanget i Afghanistan. Vi får se om det håller i sig.
I DN skriver Håkan Boström, Talibanerna – En fiende utan hämningar:

Grupperna bakom gårdagens bägge attentat delar samma mål: Att införa sharialagar och ett diktatoriskt talibanstyre i de bägge länderna. Att bilbombs­attentatet riktade sig mot en marknad för kvinnor är knappast en slump. För talibanerna har kvinnor ingen som helst plats i offentligheten och hänsynslösheten i strävan att hålla dem borta från gatorna verkar inte ha några begränsningar.
Attentatet mot hjälparbetarna i Kabul följer samma logik. Självmordsbombarna vill till varje pris stoppa FN:s arbete med att bygga upp en civil infrastruktur och demokratiska institutioner i landet.

De som vill dra tillbaka de svenska trupperna vill att dessa krafter ska vinna.
Vi som står upp för den svenska närvaron gör det för att civilbefolkningen ska få en drägligare tillvaro — och för att våldverkarna inte ska komma över de kärnvapen som finns i Pakistan.
Om vi inte tar kriget mot talibaner och al-Qaida i Afghanistan och Pakistan och håller dem tillbaka — vilket kan kräva insatser under 10, 20, 30 år eftersom det är ett utnötningskrig — kommer kriget till oss. Och då inte i form av gevär och bilbomber utan i form av atombomber.
Det är därför vi ska kriga. Och inte sluta förrän vi har vunnit.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen