Tyskland: fördel Angela Merkel

Tyskland tycks ha en lugn valrörelse. I vilket fall är förändringarna i opinionen liten inför sista veckan före valdagen 27 september, rapporterar Deutsche Welle i Merkel poised to win German elections.
Kristdemokraterna håller ställningarna och skulle om senaste opinionsmätningen var valresultat innebära en majoritetsregering med liberalerna. De får 49 procent mot en splittrad rödgrön vänster där de tidigare rödgröna regeringspartierna bara får 35 procent, medan de reformerade DDR-kommunisterna får 11.
Kristdemokraterna (CDU/CSU) ………… 35 procent (+-0)
Fridemokraterna (FDP) ……………………… 13 procent (-1)
Socialdemokraterna (SPD) …………………. 25 procent (+2)
Miljöpartiet (Die Grüne) ……………………… 10 procent (-1)
Vänsterpartiet (Die Linke) …………………. 11 procent (+-0)
Men Merkel kan inte ropa hej. Hon ledde också inför förra valet, men tappade i slutskedet och var tvungen att bilda en stor regeringskoalition med SPD.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen