Rödgröna föraktar folket som ’slarvar bort’ sin lön

Sydsvenskan reagerar på det rödgröna regeringsalternativets perspektiv, Två små ord är avslöjande:

Två små ord.
Två små avslöjande ord.
”Slarvas” och ”bort”.
När Mona Sahlin (S), Lars Ohly (V), Maria Wetterstrand (MP) och Peter Eriksson (MP) på DN Debatt igår gjorde klart att de säger nej till alliansregeringens fjärde steg i jobbskatteavdraget använde de fyra rödgröna partiledarna just dessa ord […]
Det är en märklig attityd att svenska kronor alltid gör sig bäst i det offentligas tjänst, att de på något sätt hör hemma i den gemensamma sektorn. Som om de pengar som medborgarna jobbat ihop bara kan användas klokt och rationellt om politikerna får förvalta dem.

Eller som bloggen skrev igår: Mer till medborgarna är att ’slarva bort’.
Det är denna syn på medborgare och samhälls som måste upp till diskussion i valrörelsen, där Alliansens syn kan ställas mot den socialistiska.
Skälet till att vänsterblocket kunnat vinna val är att de lyckats dölja dessa värderingar. De ser ner på människorna. De anser inte medborgarna kapabla att bestämma över sin egen lön. De Rödgröna vill agera förmyndare åt svenska folket.
Denna attityd får inte gömmas undan en gång till. Inför nästa val måste de tvingas att stå för det. Alliansen måste utmana också om människosyn.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen