Tiotusentals protesterar mot Hugo Chaves

Wall Street Journal rapporterar i Tens of Thousands Protest Chávez in Venezuela:

Tiotusentals marscherade genom Venezuelas huvudstad i helgen för att protestera mot vad de kallade växande auktoritativt styre av presidenten Hugo Chávez. […]
Anti-Chávez demonstranter, varav många klädda i vitt, fyllde Caracas gator för att protestera mot arresteringar av oppositionsledare (för påstått våld under demonstrationer) och mot en ny undervisningslag som kritiker befarar ska leda till indoktrinering i skolorna.

Vänsterregimen försöker på alla sätt strypa demokratin och friheten. Samtidigt förstärker man förbindelserna med Iran. CNN rapporterar i Venezuela to export gasoline to Iran:

Venezuela kommer att exportera 20.000 fat olja till Iran nästa månad som ett led i att störka ländernas bilaterala samarbete […] Irans president Mahmoud Ahmadinejad och hans Venezuelanske kollega Hugo Chavez offentliggjorde uppgörelsen på söndagen.

Man kan undra hur många galningar som blivit mäktiga enbart på grund av oljetillgångar… Det ger ett viktigt skäl till att få fram andra energitillgångar, så att beroendet av oljan kan minska.
(Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen