S saknar attraktivitet i tillväxtområden

I Dagens Nyheter publiceras en ny mätning från Synavate om partisympatierna i Stockholm, Rekordsvagt stöd för S i Stockholm:

Socialdemokraterna tappar kraftigt, 8,8 procentenheter från den senaste mätningen för ett år sedan, till 21,6 procent. […] Om det vore val till kommunfullmäktige i dag skulle de borgerliga partierna få 56,9 procent av rösterna, en statistiskt säkerställd uppgång med 5,9 procentenheter sedan september 2008. Det är också en ökning med 3,1 procent sedan valet 2006.

Man kan hoppas att övriga landet ska följa efter!
Socialdemokratin har inga svar om framtiden. Om hur vi ska utveckla vårt välstånd i en global värld där den internationella konkurrensen är absolut stenhård. Då krävs att politiker inte bakbinder och terroriserar företag med nya regler och politiskt korrekta påhitt som flyttar fokus från produktionen.
Jag tror det är denna insikt som breder ut sig i Stockholm. Socialdemokrati betyder bakåtsträvande.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,,)

Rulla till toppen