Miljöpartiet vill utnyttja SD för egen vinning

I Expressen intervjuas miljöpartisten Maria Wetterstrand, Jag ska inte bli bittert fd språkrör. När hon får frågan hur Miljöpartiet kommer att agera om Sverigedemokraterna blir vågmästare efter nästa riksdagsval svarar hon:

– Då tycker jag att det logiska är att alliansen splittras och något av partierna där är beredda att diskutera med de rödgröna.

Det här är ett tydligt bevis på att de rödgröna har för avsikt att rida på Sverigedemokraterna för att komma till makten.
Om ingen får majoritet i riksdagen i valet 2010 är det logiska att den sittande regeringen fortsätter. Bara om Miljöpartiet går samman med Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kan man i ett sådant läge fälla regeringen i enlighet med grundlagens bestämmelser.
En regering i Sverige behöver nämligen inte stöd av en majoritet. Det är bara om en absolut majoritet på 175 ledamöter röstar emot regeringen i misstroendeförklaring som den behöver avgå. För att Maria Wetterstrands parti ska kunna klara av det i ett läge där SD är vågmästare, är man beroende av SD.
Varför ställer inte journalister korrekta frågor om detta? Gissa. De håller på oppositionen.
Mer i bloggen: Tänker S samarbeta med SD för att fälla regeringen?, S är beroende av SD för att fälla regeringen, Bara så undviker S samarbete med SD
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen