Illegala invandrare respekterar inte våra lagar

Flera borgerliga ledarsidor ställer nu upp på att personer som tagit sig illegalt till Sverige, som inte har rätt att uppehålla sig här enligt våra lagar, och inte betalar ett öre i skatt, ska ha minst lika bra sjukvård som de människor som följer regler och betalar världens näst högsta skatter.
Kriminella ska alltså ha fria förmåner som laglydiga medborgare inte får. Varför? Därför att de kommer från andra länder. Denna vanvettiga hållning är en utmärkt illustration till varför Sverigedemokraterna växer och förmodligen kommer in i riksdagen. De politiska etablissemangen saknar ryggrad när det gäller illegala invandrare.
Svenskar får inte begå brott, men när människor kommer från andra länder, då har man övereenseende med allt, inklusive kriminalitet, lagbrott och skattesmiteri. Istället för illegala invandrare kallas de “papperslösa”, för att ta udden av vad det handlar om: total brist på respekt av det svenska samhällets regler.
Det är surrealistiskt att läsa dagens ledarartiklar om sjukvård till illegala invandrare, som Upsala Nya Tidning:

Kritikerna ifrågasatte med rätta varför lagen inte handlade om all vård utan bara akutvård och vård som inte kunde anstå, samt varför papperslösa människor och gömda flyktingar helt lämnades utanför.

Svaret är ju glasklart: De har ingen rätt att vara här! De lever inte enligt det samhällskontrakt som innebär skyldigheter i lika hög grad som rättigheter. De betalar ingen skatt för den vård de kräver tillgång till.
Men tydligen är dessa kriminella mer värda än de medborgare som sliter häcken av sig varje dag.
Det finns mängder med laglydiga människor i Sverige som inte får tillräcklig vård. Människor som inte klagar, inte protesterar, inte har några lobbygrupper som stöder dem. Människor som sköter sig och gör rätt för sig. Om dem bryr sig inte UNT, Corren, Nerikes Allehanda.
Kriminella individer, som inte har rätt att vara i Sverige, omhuldas mer av det politiska och mediala etablissemanget än svenska medborgare. Det är skamligt!
Om också Moderaterna (likt C, FP, KD) backar från sitt hittillsvarande nej till annat än akut sjukvård till illegalt närvarande utlänningar, kommer jag inte att kunna rösta på Alliansen. Då har den politiska klassen visat att man inte bryr sig om folket som bor och sliter i detta land, utan sätter andra framför dem. Det är djupt orättfärdigt. Ett brutalt svek mot svenska folket.
Jag har inget emot ordnad arbetskraftsinvandring, cirkulär migration, där invandrare gör rätt för sig genom att ha jobb och betala skatt. Jag har heller inget emot en flyktingkvot där människor beviljas uppehållstillstånd. Men att personer som i strid med våra lagar tar sig in i landet illegalt, plötsligt skulle få rätt till alla de förmåner som gäller för dem som svarar upp mot alla skyldigheter, är att vända all logik uppochner.
Att ge illegala invandrare rättigheter betyder anarki. Människor skulle få tillgodogör sig rättigheter trots att de inte lever upp till några som helst skyldigheter, inte ens att respektera svensk lag. Varför ska i så fall någon annan överhuvudtaget följa några svenska regler och lagar? Det går ju lika bra ändå!  
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen