Ny rödgrön spricka om Förbifart Stockholm

Regeringens beslutade igår att godkänna planerna på att huvudstaden ska få en motorled som går förbi staden, istället för att leda all trafik rakt in i centrum.
Stockholms trafiknät är grovt eftersatt jämfört med övriga landet, så vi slipper iallafall regionalt bråk. Helsingborgs Dagblad pekar på att de statliga pengarna till andra vägar blir mindre, men inser att huvudstadens problem är värst, Ett nödvändigt ont. Och påpekar att oppositionen inte är enig:

Trafikinfarkten i Stockholm måste byggas bort. Det är uppenbart. Men klart är också att hela bygget är mycket kontroversiellt. Av naturliga skäl är Miljöpartiet oerhört kritiskt mot att förbifarten sker på motorvägar. Även Vänsterpartiet anser att den är ”ett svek mot miljön”.
Men satsningen försvaras av Socialdemokraternas samordnare när det gäller Stockholmstrafiken. Ännu lite grus i maskineriet i oppositionens försök att visa enighet utåt, får man förmoda.

Ja, här borde de rödgröna pressas: vad händer om de får makten nästa år? Kommer förbifarten då att stoppas, som MP och V vill, eller byggas som S vill?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen