Rosengård måste ta sig själv i kragen

Vänsterextremister i ”Reclaim the street” försökte ta sig in i Rosengård och ställa till bråk med polisen. Men de var inte välkomna. Enligt Svenska Dagbladet sa en rosengårdsbo: ”Här ska inte komma några supande överklassungar och föra vår talan mot vår vilja.”
Sydsvenskan skriver i ledaren Rosengård kan själv:

I protest mot den ensidigt negativa bild som förmedlas av Rosengård startades i sommar nättidningen Mitt område med målet att visa stadsdelens positiva sidor […]
Reclaim the streets aktion blev som väntat ett fiasko – men den råkade belysa en hoppingivande företeelse: Viljan hos Rosengårdsborna att själva ta ansvar för sin stadsdel.

Ja, att Rosengård har dåligt rykte beror på att stadsdelens föräldrar och vuxna inte håller ordning på sina egna ungar. Stadsdelen förknippas med bränder, våld, hot och bråk. Det är den verkligheten som i grunden måste förändras. Och det kräver mycket mer än kosmetika i form av positiva tidningsartiklar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen