Ohly demonstrerar rödgrön splittring i sommartal

Under sitt sommartal i Gnesta i dag upprepade partiedaren Lars Ohly Vänsterpartiets krav på att Sverige ska lämna Afghanistan.
Därmed har oppositionen tre olika utrikespolitiska linjer. Socialdemokraterna stöder den utökade närvaro som regeringen föreslagit. Miljöpartiet vill se fortsatt närvaro på den tidigare nivån. Och V vill alltså minska. Rapport frågar Ohly efter talet, Uppgörelse i viktiga frågor först efter valet:

Skulle ni då att dra tillbaka militärer från Afghanistan om ni bildar regering tillsammans?
— Om Vänsterpartiet får råda så blir det så. Men det kan ju också vara så att väljarna ska ha ett visst inflytande över vilket parti som ska ha mest inflytande i en ny regering. Så i vissa frågor så kanske vi ska göra upp om vilken politik regeringen ska föra först när valet är vunnet, säger Lars Ohly

Öka, minska eller oförändrat — ja, allt är möjligt vid en rödgrön regering. Det är det som är att ”köpa grisen i säcken”.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen