Ny ordförande i Liberala ungdomsförbundet

I helgen valdes Adam Cwejman, 24, till ny ordförande för Liberala ungdomsförbundet. Han har fil.kand i internationell politik från Göteborgs universitet och var valombudsman inför Europavalet. ”Sedan har jag jobbat på Volvo, varit trädgårdsmästare och undervisat i Östeuropafrågor”, säger han till Dagens Nyheter i Ung liberal vill se FP ”vinna internetgenerationens hjärta”.
Han har synts i medierna i samband med demonstrationer för friare arbetsrätt, LUF i blockad mot Hotell- och restaurangfacket, och mot FRA, Demonstrerar mot FRA-lagen. Hans första debattartikel som LUF-ordförande handlar också om integritet på internet, Alliansen kan förlora valet på integritetsfrågan.
Enligt mina källor är han en mer högerinriktad liberal än sin företrädare, Frida Metso. Nu är det nog inte så svårt, eftersom Metso låg på vänsterkanten inom FP.
Förbundsordföranden inom ungdomsförbunden är viktiga poster i svensk politik. De kan bidra till en friskare och förnyelseinriktad idédebatt inom borgerligheten. Det är därför jag är emot idéerna om att slå ihop de fyra borgerliga ungdomsförbunden till ett.
Blir spännande att se om Cwejman kan slå sig fram i medierna med intressanta inlägg som för debatten framåt. I regeringsställning är det särskilt viktigt att ungdomsförbunden tar framtidsdebatten.
Se mer: Radiointervju i P3 och Adam Cwejman ny ordförande för Liberala ungdomsförbundet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen