Obamasupporters börjar känna besvikelse

Nu har tvivlen om att Barack Obama är den nye frälsaren spridit sig även till hans starkaste supporter, New York Times. I kolumnen Voices of Anxiety på ledarsidan heter det:

President Obama har, trots en förmåga att använda det engelska språket som få andra, varit förvånansvärt dunkel om sina intentioner angående sjukvården. Han lät kongressen formulera en reform och han har inte ställt sig bakom några konkreta förslag till lagstiftning. Han har svamlat om offentligt alternativ och varit allt annat än tydlig om hur kommande reform ska begränsa skenande sjukvårdskostnader. Ibland har det verkat som om vilka ”gamla” förslag som helst duger för honom.
Vi är ännu i början på mandatperioden, men folk börjar förlora tilltron till presidenten. Nästan varje dag säger män och kvinnor som entusiastiskt röstade för Obama att de känner sig besvikna.

Ja, jag tror att Barack Obamas enorma brist på erfarenhet nu börjar kräva sin tribut. Han vet inte hur han ska agera i kontroversiella frågor för att åstakomma något i Washington, även om demokratiska partiet har 60 procents majoritet. Jimmy Carter hamnade i samma situation, och han blev aldrig omvald.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen