Obama vill kunna censurera internet

I våras slog internetaktörer och medborgarrättsaktivister larm om ett lagförslag som avsåg att ge Vita huset makten att stänga ner privata företags servrar. Efter kritiken gjorde man en översyn av lagförslaget, och nu kiommer demokratiska partiet tillbaka med ett nytt förslag, som inte kommer att göra kritikerna gladare, skriver CNET i Bill would give president emergency control of Internet:

Det omarbetade lagförslaget ger presidenten möjlighet att ”deklarera cybersäkerhetsnödläge” angående ”icke-statliga” datanätverk och göra vad som krävs för att svara på hot.

Demokratiska partiet har länge haft ambitioner att kontrollera internet. Den justitieminister som Obama tillsatt, Eric Holder, var ute efter att censurera internet redan när han arbetade i Clinton-administrationen: ”Jag tror vi kan införa rimlig reglering av hur människor använder internet, på ett sätt som Högsta domstolen kan godkänna” (NPR 28/5 1999).
Efter åtta år då internet inte inskränkts, kommer demokraterna nu med nya attacker.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen