Dr House på nya äventyr

På måndag startar säsong 6 av TV-serien om den odrägligt kompetente dr House i FOX. Veckan därpå lär (enligt obekräftade uppgifter) TV4 dra igång säsong 5 i svensk TV. Själv kommer jag att köpa DVD-boxen när den släpps i oktober. 
Brittiske komikern Hugh Laurie gör denna TV-världens mest komplicerade karaktär med sådan perfektion att jag inte tröttnar, utan vill se och höra fler absolut absurda och totalt gränslösa dialoger. Som ändå inte blir trams, utan väcker en rad filosofiska, existentiella och moraliska frågeställningar.
Mer om Hugh Laurie i bloggen: Bäst på TV – House, Ovanligt intelligent konversation och Golden Globe till “House”, Emmy till Dr House för bästa regi,  Det svänger om “Dr House” (I), Det svänger om “Dr House” (II), Hugh Laurie i protestsång.
Se YouTube-trailer för House säsong 5.
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen