Nye amerikanske ambassadören också entreprenör

USA:s förre ambassadör i Sverige, Michael Wood, var en entusiastisk entreprenör (prisad sådan) inom energisektorn. Också den nye ambassadören som i fredags överlämnade sina kreditivbrev till kungen är entreprenör. DN har ett stort reportage i dagens tidning.
Matthew Barzun var vice vd i dataföretaget CNET från starten i början på 1990-talet, då det bestod av fyra personer. Förra året såldes företaget för 1,8 miljarder dollar.
Efter studierna på Harvard var han dock först praktikant hos John Kerry i senaten. Där knöt han värdefulla politiska kontakter och jobbade för Obamas presidentkampanj i höstas.
Jag vet inte om ambassadörposten i Sverige kan ses som en belöning, men nog är det spännande med en entreprenör som kontaktlänk mellan vårt land och Vita huset. Michael Wood var en succé, återstår att se om Matthew Barzun kan fortsätta i samma anda.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen