Aftonbladet: judarna dödade Olof Palme

Aftonbladets förföljelse av judar har inga gränser. Bloggen nämnde iranska medier som hyllar Aftonbladet och föreslår att man ska anklaga judar för mordet på Anna Lindh. Här i bloggen nämndes i sarkastisk ton att det kanske vore bättre med mordet på Olof Palme (det är ju trots allt ouppklarat och då blir konspirationen mer trovärdig).
En läsare sände mig då ett klipp som visar att Aftonbladet redan har anklagat judar för mordet på Sveriges statsminister. Här är faximil av artikeln publicerad 9 februari 2003.
Regeringens ovilja att ha en ståndpunkt om förföljelse i Sverige är beklämmande och ett bevis på att Sverige har glömt förintelsen och de lärdomar den gav mänskligheten. Nu börjar allt om på nytt.
Det officiella Sverige tar avstånd från all annan förföljelse i världen — oavsett om förföljelsen underblåses genom pressen eller genom våld och hot på gatorna. Men tydligen inte när det sker denna minoritet. Om Aftonbladet utan bevis skrivit att homosexuella begår ritualmord på unga män, då hade det — med all rätt — blivit snabba och raka fördömanden från statsministern och genom hela det svenska etablissemanget. Men inte nu.
Jag fylls av sådan ilska att jag har svårt att behärska mig. Har Sverige ingenting lärt!?!?!?!?
Premiärminister Netanyahus talesman säger till Haaretz: “Israel vill inte göra intrång i pressfriheten i Sverige. Men i lika hög grad som pressen har sin frihet, borde den svenska regeringen vara fri att ta avstånd från det som skrivs.”
Vad är fel i detta uttalande? Jag finner inget. Svenska regeringen är fri att ha uppfattningar om förföljelse av svenska minoriteter! Allt annat är groteska bortförklaringar.
Internationella artiklar idag: Israel curbs Swedish media over “blood libel”, Israel pushes Sweden to condemn ‘anti-Semitic’ story, Israel hits back over Swedish organ harvesting article, ‘Aftonbladet’ publishes article defending ‘organ-theft’ report, Israel and Sweden in diplomatic crisis over organ claimNetanyahu: We want condemnation, not apology from Sweden,  Sweden Funded Anti-Israel Allegations, Swedish PM: No Apology To Israel Over The Article. Se också Daily Telegraph i Jewish soldiers harvesting Palestinian organs? Reporter has ‘no clue’ if the claims are true.
(AB, DN, SVD. Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen