Lyssna på ordval – hur demonstranter blir ‘mobb’ i SR

När kritiker av president Bush dök upp med plakat och skapade hätsk stämning, exempelvis utanför hans ranch i Texas då kallades dessa personer för “aktivister”, “demonstranter” och “vanliga medborgare”.
När kritiska personer nu protesterar mot president Obamas sjukvårdspolitik vid kongressledamöters torgmöten, då kallar Ekoredaktionen vid Sveriges Radio de protesterande för “mobb”. Så här säger man i dagens nyhetssändningar:

Frågan är om det är vanliga gräsrötter som tror att en ny sjukförsäkring kommer att bli dyr och leda till höjda skatter. Demokratiska politiker hävdar att det är frågan om en mobb som organiserats av den lobby som till varje pris vill sätta stopp för en ny sjukförsäkring.

Det är genom ordval vi kan se hur extremt vänstervridna mainstreammedierna är. Aldrig någonsin ifrågasatte de legitimiteten i protesterna mot Bush. De var alltid folkliga och breda, aldrig styrda av yrkesdemonstranter, fackföreningar och andra särintressen. Men så fort folklig kritik riktas mot Obama, ja, då är det genast skumma lobbygrupper som ligger bakom.
Opartiskt? Jo men visst!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen