Borgs dröm förverkligas

Den är tänkt att vara sarkastiskt, rubriken i Norrländska Socialdemokraten, Borgs dröm förverkligas. Skälet är att finansminister Anders Borg häromdagen sa att det ekonomiska läget blivit “ett par snäpp bättre”, trots att arbetslösheten växer. Tidningen fortsätter:

Borg skyller på finanskris och internationella faktorer. Självklart har sådant betydelse. Men Borg och hans regering har också ett eget ansvar. Under mandatperioden har Borg slösat bort 85 000 miljoner kronor på skattesänkningar – främst för de som redan har jobb och höga inkomster.

Så här kommer det att låta från oppositionen i mer än ett år, om och om igen, fram till valet i september 2010.
Två världsbilder ställs mot varandra. En för vilken skattesänkningar betyder att medborgarna får ökad makt och frihet över sin egen ekonomi. Och en där det är “slöseri” att människor får behålla mer av sina lön.
Jag hoppas den här motsättningen blir kärnan i valrörelsen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , < , , , , , )

Rulla till toppen