Aftonbladets nästa nyhet: judar bakom mord på Palme och Lindh

Arabiska medier hyllar Sverige, precis som Adolf Hitler säkert gjort om han levt, för att förneka avståndstagande till skrönor om hur djävulska judar är, som stjäl organ och tappar icke-judar på blod.
Läsarna på iranska nyhetssiten PressTV tycker att Sverige ska anklaga judarna för mordet på Anna Lindh, Sweden flatly rejects Israeli request for media quiet. Ja, och varför inte om mordet på Olof Palme.
Skulle inte förvåna mig om Aftonbladet snart kommer med sådana ”avslöjanden”. Allt är judarnas fel!
Och den svenska regeringen har ingen uppfattning.
Iallafall inte om något som stått i en tidning. Då kan en svensk regering uppenbarligen inte tycka något längre, allra minst om minoriteter som förföljs.
Och vid närmare eftertanke: borde inte regeringen ta tillbaka all kritik av Nazityskland? Den regimen fick både stöd och kritik i svenska medier. Då kan ju den svenska regeringen inte ha någon som helst uppfattning om nazismen var bra eller dålig. Det vore att lägga sig i vad medierna tycker…
Det här är en mörk fars.
Är det ingen i detta land som begriper vad yttrandefrihet är? Ingen tycks förstå skillnaden mellan att staten förbjuder, censurerar och (likt utrikesminister Laila Freivalds) ber säkerhetspolisen att släcka ner hemsidor och att framföra en ståndpunkt i en omtvistad fråga?
Varför skulle en regering plötsligt beläggas med munkavle bara för att något skrivits i en tidning?
Nej, jag tror inte folk är så okunniga. En medvetet felaktigt uttolkad yttrandefrihet används som svepskäl för kryperiet inför fundamentalism och terrorism.  Det äcklar mig. Det är en feghet som går utöver allt förnuft.
Der Stürmer hara fått sin efterföljare, och det officiella Sverige har ingen uppfattning. Grattis.
Se mer: Haaretz i Israel to Sweden: We want a clear denunciation not meditations on a blog och Swedish daily hits back at critics of IDF organ harvest story, Jerusalem Post i Bildt refuses to condemn ’Aftonbladet’, CNN i Paper’s organ harvesting article causes Israel-Sweden rift, BBC i Israel fury at Sweden organ claim
(AB, DN, SVD. Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen