Vänsterextremisternas våld kartlagt

I svenska massmedier kallar man vänsterextremister för ”vänsteraktivister”, som om de var rumsrena och uppträdde enligt demokratins spelregler. Men det är en lögn, vilket äntligen Brottsförebyggande rådet och Säpo nu analyserat.
Vänsterextremister är lika våldsamma, antidemokratiska och kriminella som högerextremister.
Kommer medierna nu att kalla dem vid sitt rätta namn? Jag tvivlar. Och jag tror inte att vänsterns demokratiska organisationer kommer göra det Paulina Neuding vill se i sin SVD-ledare, Nu måste vänstern hålla rent till vänster:

Upploppen i samband med Davis Cup-matchen i Malmö visade också vänsterns ambivalenta inställning till extremisterna i de egna leden. Lars Ohly och andra valde att gå i samma demonstrationståg som det så kallade ”svarta blocket” med svartklädda, varav flera maskerade, autonoma. Och blev sedan förbluffade över att extremisterna bröt sig ur demonstrationen och blev våldsamma.
Så är det nämligen med de så kallade autonoma. De behandlas ofta som i grunden bra ungdomar som bara vill lite väl mycket. Rapporten måste bli en påminnelse till vänstern att hålla rent på den kanten.

Ja, medan de så kallade högerextrema är isolerade så har vänsterextrema fortfarande kopplingar till övriga vänstern. Dessa band måste kapas. Och dessa ”veganer”, ”djurrättsaktivister” och andra som tillgriper våld måste fördömas, avvisas och isoleras.
Se mer: Svenska Dagbladet i Forskare varnar för vänstervåld, Dagens Nyheter i Extremister våldsammare i Sverige än utomlands, Sveriges Radio i Grovt politiskt våld, Sydsvenskan i Grovt extremistvåld i Sverige.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen