Romney jämsides med Obama i opinionsmätning

I en ny opinionsmätning visar det sig att när president Barack Obama ställs mot republikanen Mitt Romney så får båda stöd av 45 procent av de tillfrågade. Obama har alltså inget övertag längre, visar Rasmussen i Match-ups: Obama and Romney Tied at 45%.
Också inom republikanerna har Romney just nu vind i seglen, enligt Gallup får han stöd av flest republikanska väljare som partiets presidentkandidat 2012.
Förklaringen kan vara att Mitt Romney i grunden är affärsman och hans expertområde är ekonomi.
Jag tyckte han var lite slätstruken i förra presidentkampanjen då John McCain vann över honom (men när jag tittar tillbaka på mina referat, ansåg jag Romney och Obama var debattvinnare under primärvalet.)
Vad den aktuella mätningen visar är att Obama ingalunda kan ta en andra mandatperiod för given.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen