Kriminellt belastade vänsterextremister planerade attentat

I Dagens Nyheter är bakgrunden för de vänsterextrema som gripits för grov misshandel, och i vars lägenhet man funnit bevis på att politiskt attentat planerades, helt oskiljbar från den kriminella bakgrund som brukar finnas hos högerextrema: misshandel, stöld, skadegörelse, hot, våld mot tjänsteman.
Det är bra att DN rapporterar om detta fall, Vänsterextremister planerade attentat. Andra medier tiger. De hade naturligtvis gjort annorlunda om man kunnat skriva höger- framför extremister. 
Ett tecken på hur svårt journalistkåren har att skriva om vänstervåld visas av att DN på förstasidan tonar ner våldet från vänster genom att i rubriken skriva om ”vänsteraktivister”. Sympatierna för vänsten sitter vråldjupt i mediebranschen.
Mer i bloggen: Mordförsök, vapen och vänsterextremism och Vänsterextremisternas våld kartlagt.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen