Mordförsök, vapen och vänsterextremism

Vänsterextremisterna är ett lika stort hot mot det fria och demokratiska samhället som högerextrema. Till slut gick det inte att förneka längre. Brottsförebyggande rådet slutade blunda och presenterade en studie häromveckan.
Idag rapporterar Dagens Nyheter: Vapengömma kopplad till SD-misshandel:

De fyra ungdomar som greps när polisen hittade en vapengömma i Bromma misstänks nu för förberedelse till grov misshandel. Polisen utreder vem eller vilka gruppen planerade att angripa …
Det var när polisen på torsdagen slog till mot en lägenhet tillhörande en av de två män som misstänks ha knivhuggit en 31-årig man vid Alviks t-banestation natten mot onsdagen som man hittade flera vapen – macheteknivar, knogjärn och ett skjutvapen.
31-åringen hade försökt förmå duon att sluta klottra och angreppet på honom ska inte ha varit planerat.
De två som misstänks för attacken greps i bostaden i Bromma och anhölls för försök till dråp – och bland annat på grund av vapengömman, även för förberedelse till grov misshandel.

Om det bekräftas att detta är en del av det vänsterextrema nätverket Revolutionära fronten, bekräftas bilden från BRÅ-studien. Och i så fall använder vänsterextrema inte bara grovt våld mot ”en och annan politiker” som det i Sveriges Radio hette när man häromdagen försökte bagatellisera vänsterextremismen.
Vänsterextrema drar sig inte för att försöka mörda helt vanliga medborgare, som råkar ha invändningar mot deras skadegörelse.
Brunskjortorna finns inom vänstern också. Skillnaden är att den etablerade vänstern ser mellan fingrarna med detta våld.
Se mer: Äntligen synas vänsterextremisterna.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen