Iranska demonstranter ropar: frihet, frihet!

USA Today/AP rapporterar, Cleric: Iran ’in crisis’ as police tear-gas protesters in prayer:

Som ett tecken på uthålligheten bland Irans proteströrerlse sammandrabbade demonstranter med polis på fredagen sedan en av nationens mäktigaste präster utmanat den högste ledaren under den muslimska bönen. Rafsanjani sa att landet är i kris efter det omtvistade valet 12 juni …
Bönebesökare ropade ”azadi, azadi”, vilket är persiska för ”frihet, frihet”, under Rafsanjanis predikan, hans första efter valet. Oppositionsledaren Hossein Mousavi, som hävdar att han vann valet, satt bland de beende vid landets största bönemöte, för första gången sedan oroligheterna började.

Deutsche Welle skriver i Iranian cleric calls for release of jailed protestors:

Irans förre president Rafsanjani säger att landet är i kris sedan det omtvistade valet och krävde att de demonstranter som fängslats ska släppas samtidigt som oppositionens supportrar ordnade en stor demonstration i Teheran på fredagen.

Regimens handgångna är inte sena att svara, rapporterar Reuters i Hardline Iran editor: Rafsanjani backs ”law-breakers”:

En redaktör som står den hårdföra iranska regimen nära anklagar en mäktig präst för att stödja ”lagbrytare”, i en kommentar som visar på ökad splittring i den islamska republiken efter det omtvistade valet.

Gårdagens protester visar att oppositionen mot regimen inte har tystats. Den gör nya framstötar och visar sitt missnöje med regimen. I bästa fall kan det vara ett tecken på att protesterna växer och pyr under ytan, eftersom regimen slår tillbaka hårt mot öppna protester.
Iran är ingalunda under kontroll.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen