Mediernas selektiva användning av rasist-tillmälet

Sveriges Radio beskriver Israels utrikesminister Avigdor Lieberman som rasist, utan att tala om vad detta bygger på.
Hamas vill döda varje jude, det framgår i uttalanden ända tillbaka till deras program från bildandet. Lieberman har säkert gjort uttalanden som jag inte instämmer i, men knappast att varje arab ska dödas. Om Lieberman kallas rasist, måste också PLO, Hamas, Hizbollah, för att inte tala om Ahmadinejad och iranska ledningen, betecknas som rasistiska.
För den som inte gör så, kan bara en förklaring finnas: judehat.
Om Sveriges Radio fortsätter kalla Israels utrikesminister för rasist utan att ge Hamas samma epitet, då är också Sveriges Radio rasistiskt.
Det är vedervärt av Sveriges Radio att använda den sortens tillmälen mot regeringsföreträdare utan att framföra varesig bevis eller använda epitetet på dem som helt uppenbart dödar av rasistiska motiv.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , ,, ,
)

Rulla till toppen